Kivitelezhető a tökéletes lábápolás otthon?

3 min read

Elsősorban esztétikai szempontból szükséges megfelelően ápolni a lábainkat, hiszen a száraz, repedezett sarok akár fájdalmas is lehet. A pedikűrösök legtöbbje nagyon jó munkát végez, azonban nem kell mindig szakemberhez fordulni, a lábápolás otthon ugyanis elvégezhető, ráadásul alig 10-15 percet vesz igénybe. Tulajdonképpen egyfajta pihenésnek is tekinthető ez az eljárás, hiszen amíg jó meleg vízben áztatjuk a lábainkat, addig elolvashatjuk a kedvenc napilapunkat vagy tévézhetünk.

A kellemes hőmérsékletű víz ellazítja a fáradt, elnehezült lábakat és egy kis lassításra ösztönzi az embert. Ahhoz, hogy a lábápolás otthon szép eredményt hozzon, nem elég a lábáztatás, mert az elhalt hámsejteket is el kell távolítani a bőrkeményedéses részekről. A felpuhult bőrre egy sima habkő vagy kefe is jó szolgálatot tehet. Ezt követően pedig célszerű egy remek terméket használni, mint például a Varga lábsprayt, ami bőrpuhító, repedezettséget csökkentő hatással bír. Így lesz kifogástalan a lábápolás otthon.

Sokakat érint a COVID hajhullás

A koronavírus-járvány erősen felforgatta az életünket, a mindennapjainkba befészkelte magát a félelem, a bizalmatlanság, lassan már egymás ellenségeivé válunk, ráadásul rengetegen megfertőződtek, de szerencsére a legtöbben felgyógyultak a betegségből. Az egyik igen kellemetlen utóhatása a COVID hajhullás, ami furcsa módon, hetekkel vagy hónapokkal a fertőzés után jelentkezik. A betegség aktív szakaszában ilyen jellegű panaszok nincsenek a betegeknek.

Bár az is igaz, hogy hosszantartó, fertőző betegségek után egyáltalán nem ritka jelenség a nagymértékű hajvesztés, viszont ez csekély vigasz azoknak, akiknek az életét megnehezíti, megkeseríti a COVID hajhullás. Mi a teendő? Hogyan lehet megoldani ezt a rendkívül kellemetlen gondot? Nos, semmiképpen nem tanácsos az amúgy sem túl erős szervezetet vegyszeres termékek használatával terhelni, sokkal inkább a természetes készítmények felé ajánlott fordulni. A COVID hajhullás szimptómái rövid időn belül enyhülhetnek a Varga hajhullás elleni cseppek alkalmazásával.

You May Also Like

More From Author