A japán lonc díszes kúszónövény

A kertészek kedvelik azokat a cserjéket, bokrokat és fákat is, amelyek termésük miatt hasznosak, de leginkább mégis a dísznövények a kedvenceik. A japán lonc könnyen kezelhető dísznövény. Ám csak akkor egyszerű bánni vele, ha rendszeresen megmetszik. Szaporítani sem nehéz, hiszen a magokon kívül, hajtásokkal is sokszorosítható.

japán lonc
japán lonc

A japán lonc szárazságtűrő növényfaj, ami remekül használható arra, hogy egy adott telekre ne lehessen belátni, mivel felmászik a drótkerítésre, a sövényre, a bokrokra.

Amennyiben másik növényre kúszik rá, annak az a veszélye, hogy megfojthatja, ezért is nagyon fontos a szabályos és rendszeres metszés. Akár 10 méter magasra is képes feljutni, tehát azért a magasabb típusú fák lombjai egyáltalán nincsenek veszélynek kitéve. A megyeriszabolcskerteszete.hu online kertészetben a japán lonc is pár kattintással megvásárolható. A rendeléshez nem kell sokat tennie a vásárlónak, mindössze kiválasztani a kívánt mennyiséget és hamarosan a saját kertjében nyerhet teret magának.

You May Also Like

More From Author