Pszichothriller könyvek magyar íróktól

3 min read

Az emberek jelentős része szeret a tévé előtt vagy egy könyv mellett kicsit borzongani. A jó pszichothriller könyvek ideálisak arra, hogy kissé megemeljék az ember pulzusát, megdöbbentsenek és libabőrössé tegyenek. Ezek a művek szinte letehetetlenek, hiszen minden lapjuk ad egy új nyomot az olvasónak vagy kicsit összekuszálja a történetet. A jól megírt pszichothrillerek, ahogyan a remekül megrendezett filmek is, az elmére gyakorolnak hatást. Van történetük, nem az úgymond céltalan öldöklés a témájuk.

A magyar pszichothriller könyvek között feltétlenül meg kell említeni a Budai Milliárdosok sorozatot, hiszen egy olyan világba kalauzolja el az olvasókat, amibe igen könnyen bárki beleképzelheti magát. Az akár történelmi regénynek is nevezhető mű feleveníti a rendszerváltás utáni nagy üzleti manővereket. A pszichothriller könyvek a drámai túlzásaival, váratlan fordulataival érik el az olvasót. Ezek követhetők Mira Sabo Birtoklás mindhárom kötetében, valamint a Fehér Gallér sorozatban is.

A történelmi regény új köntösben sokkal izgalmasabb, mint egykor

Ahogy sokan kedvelik a kosztümös filmeket, úgy vágynak mások olyan könyvek lapozgatására, ami a múltba kalauzolja el őket. A történelmi regény ugyanakkor egyesek olvasatában unalmas. Való igaz, hogy meg kell találni az olyan műveket, amelyek ébren tartják az olvasók érdeklődését. Ha a külföldi írásokra gondolunk, akkor Ken Follett – A megfagyott világ című kötetét mindenképpen érdemes fellapozni, de Diana Gabaldon – Az idegen című történelmi romantikus fantasy könyve is egészen biztosan elvarázsolja az olvasót.

A történelmi regény természetesen keveredhet más műfajokkal, így pedig még nagyobb teret hódíthat és olyanokat is olvasásra csábíthat, akiknek esetleg az ilyen típusú irodalmi remekművek nem éppen a kedvenceik. A történelmi kalandregények és thrillerek nemcsak betekintést nyújtanak egy letűnt korszakba, hanem izgalmat vagy borzongást csempésznek a sorok közé. Mira Sabo – Előjog című kötete az egyik kiválósága a magyar történelmi regénynek.

You May Also Like

More From Author