Mi a kondenzátor leglényegesebb célja?

3 min read

Egy hifi építésekor több tartozékra is szükség lehet. Az egyik legfontosabb kétségtelenül a kondenzátor, hiszen ez a hangsugárzók és erősítők egyik nélkülözhetetlen eleme. A legfontosabb feladata mindenképp az, hogy az elektromos töltést tárolja, illetve a hangminőséget pozitívan befolyásolja.

Egy minőségi audió kondenzátor magasabb gyártási sztenderdek alapján, alacsony toleranciával készül azért, hogy több év után is megbízható módon funkcionáljon. A tartozékok java részén százalékosan van jelölve a tolerancia. Minél kisebb ez az érték, annál jobb a minőség. Az alacsony tolerancia által a kapacitás ideális működtetés mellett nem változik meg jelentős mértékben.

Az utóbbi ugyanis képes megváltoztatni a hifi készülékek tervezői által ideálisnak vélt frekvencia-visszaadást. Nyilván, akárcsak sok egyéb audio eszköz esetében, úgy a kondenzátor tekintetében is figyelni kell a minőségi szintekre. A KáCsa Audio shop felhozatalában megtalálhatók a Bennic és Intertechnik modellek.

Az előbbi brand termékeit általában a kedvező ár/érték aránynak köszönhetően veszik meg sokan. A webboltban a gyártó polipropilén fóliás kiadásait tartalmazza 0,1-től egészen 68 µF kapacitásig. Aki ért ezen termékekhez, tudja, hogy az ilyen kondenzátor nem fog csalódást okozni.

Mire is használható pontosan az RCA toldó?

Aki még új az audio készülékek és kiegészítők világában, gyakran azzal a kérdéssel fordul a szakértőkhöz, hogy mire is alkalmazhatók a toldók. Pedig az RCA toldó célja, feladata benne van a nevében, ugyanis ezzel elkerülheti az ember, hogy ki kelljen dobnia a meglévő vezetékeket, sőt, megspórolható az új kábel vásárlása is.

Az analóg Jack, RCA toldó legfőbb feladata minden bizonnyal az, hogy továbbított jelet több felé osztva vagy eltérő csatlakozóra átalakítva szállítsa. Egy elosztóra pedig akkor lehet nagy szükség, ha mondjuk egy házimozi erősítőn lévő aktív mélysugárzó kimenetét szükséges ketté osztani. A legtöbb esetben az RCA toldó két szituációban nélkülözhetetlen: ha túlságosan rövid a rendelkezésre álló kábel vagy épp nem megfelelő szögben áll a vezeték végén található csatlakozó.

You May Also Like

More From Author