Néhány alap fogalom a villanyszerelés szakmában

2 min read

http://villanyszerelo.gini.hu egy nagyon hasznos weboldal, mely a villanyszerelés területén számos érdekes cikket tesz mindenkinek elérhetővé. Nem lehet mindenkiből villanyszerelő, de az alap fogalmakat és néhány egyszerű feladatot mindenkinek tudnia kell a villanyszerelésről, hiszen senki nem akar szakembert hívni egy egyszerű izzócsere miatt.

A  http://villanyszerelo.gini.hu/–ról például megtudhatjuk, miért van szükség földelésre. De mi is az a földelés? A fémtárgyaknak a földdel való vezető összeköttetését nevezzük földelésnek. Mivel a föld jó áramvezető, egy nagy fémlemezt helyeznek mélyen a földbe, melyet fémvezetékekkel kötnek össze a földelendő tárgyakkal (például a háztartási gépek).

Tehát egy meghibásodás esetén fontos, hogy földeléses konektorról működjön például a hűtő, így ha megérintjük, nem fogunk halálos áramütést kapni.

Ugyan itt megtudhatjuk azt is, miért van szükség egy lakásban a kismegszakítóra. A kismegszakító a túlzott terhelés és a rövidzárlat ellen védi meg lakásunkat. A hálózatot és az arra kapcsolt elektromos berendezéseket látja el védelemmel max. 400 V-os hálózaton. Nagyobb áram esetén automatikusan lekapcsolja az elektromos berendezéseket a hálózatról.

 

You May Also Like

More From Author