Négy kérdés-válasz az autófóliázásról

2 min read

Mi ellen véd az autófóliázás? Miért éri meg fóliáztatni a karosszériát? Mely részeket kell különösen védeni, és mennyibe kerül ez? Négy kérdés-válaszban szedtük össze a tudnivalókat.

Mi ellen véd a karosszériavédő fólia?

Használt és új autóknál is hasznos a karosszériafóliázás, mert megóvja a járművet a kőfelverődés ellen, megelőzi a lepattogzást a lökhárítón, a kulcs sem karcolhatja meg. Még a kémiai-vegyi behatások ellen is segít, többek között a kátrány okozta problémák is megszűnnek.

Mely részeket védjük meg?

A legcélravezetőbb, ha teljes karosszériafóliázást kérünk, mert bárhol érheti sérülés az autót. Ha a részenként haladunk, kezdjük a lökhárítóval, majd válasszunk motorháztető védőt. A sportautóknál a hátsó kerék szélesítésére is érdemes fóliát helyeztetni.

Mennyi ideig tart a karosszériavédő fólia felhelyezése?

Az autó állapotától és méretétől is függ, továbbá az sem mindegy, hogy a teljes járművet vagy csak egyes részeit vonják be. Összességében nagyjából 1-4 nap kellhet ahhoz, hogy végezzenek a szakemberek.

Mennyibe kerül az autókarosszéria-fóliázás?

Az előző kérdésre adott válasz elejét ismételhetjük meg, hiszen nem mindegy, mekkora az autó, és a teljes felületre vagy egyes részekre kerül fólia. Hozzávetőleg 160 ezer forinttól akár egymillióig is terjedhet az árazás. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy egy jelentős értékű autónál rengeteget spórolhatunk azzal, ha megelőzzük a felületi sérülések kialakulását.

You May Also Like

More From Author