Mi a költségvetési csalás tényállása?

Vezetőként, döntéshozóként az is előfordulhat, hogy nem is tudott róla hogy bűncselekményt követett el, és csak akkor tudatosul a döntésének a súlya, amikor bűncselekmény elkövetésével vádolják meg. Mit tegyen, ha költségvetési csalás elkövetésével vádolják meg Önt, vagy valamelyik hozzátartozóját? Szándékos volt az elkövetés vagy sem, a legelső teendője az legyen, hogy egy büntetőügyekben jártas ügyvédhez fordul.

sikkasztasA gazdasági bűncselekmények között egy viszonylag gyakran felmerülő vád a költségvetési csalás, aminek a pontos fogalmával, a védekezés lehetséges módjával még az első vallomástétel előtt tisztában kell lenni. Költségvetési csalásnak minősül az adócsalás, az áfára elkövetett csalás, a munkáltatói jogokkal összefüggésben elkövetett adócsalás, a jövedékkel való visszaélés, stb. Egészen röviden a csalásnak minden olyan esete, ami a költségvetés sérelmével jár.

Ugyanígy költségvetési csalás a jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, és az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése is. Joggal kérdezheti, hogy nem korai-e rögtön az ügy kezdetén ügyvédhez fordulni, hisz Ön jóhiszeműen járt el? Nem, hiszen a védekezésnek számtalan lehetséges módja van, és egy rosszul megfogalmazott vallomással akár ronthat is az ügyének a megítélésén.

Ne habozzon szakértőtől tanácsot kérni, hiszen ilyenkor higgadt, ésszerű döntések meghozatalára van szüksége, amit egy jogban jártas ügyvéd segítségével könnyebben meghozhat. Ha jogi segítségre lesz szüksége, akkor ne habozzon mielőbb megkeresni az arra alkalmas személyt. A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján további hasznos információkat is megtalál.

You May Also Like

More From Author