Hogyan zajlik a fekély kezelése?

3 min read

A szövetek felszínének elhalása nyílt sebekhez vezethet. A fekély kezelése többféle módszerrel lehetséges. Ha elhanyagolja, akkor könnyen megtörténhet, hogy elfertőződik. A betegségnek 4 féle típusát különböztetik meg. A visszeres, az artériás, a nyomási és a diabéteszes egyaránt nagyon veszélyes lehet, ha nem fordítanak az ápolásra elegendő időt. A legjobb, amit tehet, ha mindent elkövet a megelőzés érdekében. Érzékeny, vékony bőr esetén célszerű időben elkezdeni a regenerálást, ezáltal csökken a kialakulásának az esélye.

A fekély kezelése minden esetben a seb tisztításával és az elhalt részek eltávolításával, fertőtlenítésével veszi kezdetét. Ezt követően lefedik a sebeket. Az alsó végtagok esetében a dagadást hűtéssel vagy felpolcolással lehet enyhíteni. Amennyiben viszket, esetleg hámlik vagy pikkelyes a bőr, akkor speciális hidratáló krémmel ápolják. A fájdalom ellen gyógyszereket ír fel az orvos. A fekély kezelése során nagyon fontos a testsúly kontrollálása, ezért a rendszeres mozgásra és az egészséges táplálkozásra figyelni kell!

A cukorbetegség tünetei lábon nagyon kellemetlenek

A diabétesz komoly probléma, aminek a hosszabb fennállása során fokozatosan károsodnak a végtagokat behálózó idegek. A cukorbetegség tünetei lábon láthatóak és érezhetőek. Amennyiben az idegek sérültek, bőrkeményedés, kipirosodás, száraz bőr, égő, bizsergő érzés, érzékelési zavar és deformáció tapasztalható. Keringési zavar is jelentkezhet, aminek a jeleit szintén könnyű felismerni. Ilyenkor gyakori a végtagok bőrének elszíneződése, az erős fájdalom, a szőrzet elveszítése és a körmök lassú növekedése.

A szakorvos felkeresése elengedhetetlen ahhoz, hogy a regenerálódás beinduljon. A cukorbetegség tünetei lábon enyhíthetőek a megfelelő terápiával. Ha összedolgozik az orvosával, vagyis betartja az utasításokat, akkor sikeresebb lesz a gyógyulási folyamat. Mozogjon rendszeresen és kerülje a koleszterinben gazdag ételeket! Végezzen értorna gyakorlatokat és rendszeresen ápolja a végtagokat! A cukorbetegség tünetei lábon, ha időben kerülnek felismerésre, akkor valószínűleg a gyógyulási idő sokkal rövidebb lesz.

You May Also Like

More From Author