Hogyan történik a terrárium fűtés?

2 min read

A terráriumban tartott egzotikus hüllők és kétéltűek számára egész évben rendkívül fontos a számukra ideális hőmérséklet állandó értéken történő tartása. Erre a célra tökéletesen alkalmasak a terráriumi fűtőberendezések, amelyek révén fenntartható az adott faj számára az optimális mikroklíma.

A gyártók többféle változatban állítják elő a terráriumok fűtéséhez megfelelő eszközöket, amelyek közül a terrárium talajában elhelyezhető fűtőlapok és fűtőkábelek a legnépszerűbbek. A terráriumok fűtéséhez használatos fűtőlapok között olyan típusokat is találunk, amelyeknek köszönhetően egy száraz sivatagi környezet hőmérséklet viszonyai előidézhetők, valamint olyanok is, amelyek segítségével egy trópusi esőerdőre jellemző környezet biztosítható. Természetesen a fűtőkábelek révén is tökéletesen megoldható a terrárium fűtés és a többféle teljesítményű változat közül könnyen kiválaszthatjuk a terráriumunk méretéhez, illetve az általunk tartott fajok igényeinek megfelelő modellt.

A terrárium fűtés történhet továbbá melegítő izzóval is, ez az izzó tulajdonképpen, ami a meleget adja, segítségével elérhetjük a megfelelő hőfokot. Mindig elhangzik a kérdés, hogy mekkora izzó kell az adott terráriumba? Mindig a terrárium méretét kell figyelembe venni, illetve azt, hogy ahol a terrárium lesz az a szoba mennyire meleg. Egyszerű példa erre, egy kicsi 40 literes terrárium befűtésére az esetek többségében elég egy 25 wattos izzó, ha kb. 22 fok van a szobában, de egy 300 litereshez, már két 50 wattosra is szükség lehet.

You May Also Like

More From Author