Célzottan hat a gyulladáscsökkentő krém lábra

3 min read

Az izom- és ízületi húzódások, zúzódások és duzzanatok a sok olyan helyzet közé tartoznak, amikor fájdalomcsillapító kenőcsre lesz szükség. Ezeket a fájdalom forrását célzó hatás különbözteti meg. A gyulladáscsökkentő krém lábra, az adott terméktől függően, lehet melegítő vagy hűsítő hatású. Az ilyen típusú készítményeket gyakran használják az ülő életmódot folytató emberek, ami számos izom rendellenességhez vezet. Másrészt a gyulladáscsökkentő krém lábra készült változata gyakran állandó helyet foglal el a sportolók és a rendszeresen edző emberek gyógyszeres szekrényében, különösen az erősportok esetében.

A gyulladáscsökkentő komponensek nagy része enyhíti a fájdalmat és egyéb tüneteket, például az ízületi gyulladást, amit korlátozott ízületi mozgékonyság kísér. A gyulladáscsökkentő krém lábra kapható változatát leginkább az idősebb emberek keresik, akiknek reumás elváltozásai lehetnek. Ez azonban nem egy fix szabály. Néha a fiatalabbak is keresnek vény nélkül megvásárolható ízületi gyulladáscsökkentő készítményt.

Ne halogassuk a visszér kezelését!

Elnehezült lábak érzésével küzdesz? Olyan, mintha valaki egy plusz súlyt erősített volna a lábadra és ettől elveszíted a kedvedet, hogy bármit is csinálj? Később rosszabbodhat a helyzet és nemcsak elnehezült lábak, hanem duzzanat, sőt, a bőrön keresztül megjelenő kék pókhálóvénák is láthatóvá válnak. Ilyenkor már elengedhetetlenné válik a visszér kezelése. De mire vezethető ez vissza?

Bár a nehéz lábak, a görcsök vagy a visszérbetegség igen gyakori a társadalmunkban (becslések szerint a világ népességének 10-30 %-a szenved ettől), a tudósok még mindig nem értették meg teljesen az okát. A visszér kezelése során végzett vizsgálatok arra utalnak, hogy a nők gyakrabban érintettek. További jelentős tényezők az életkor, a terhesség és a korábbi szülések. A terhesség és a visszerek közötti kapcsolatot vizsgáló kutatók kimutatták, hogy a későbbi szülések jelentősen növelik az állapot kialakulásának kockázatát. Az olyan szakmákban, mint a fodrász vagy az ápolónő, a visszér kezelése iránti igény szintén gyakori, mert az állva végzett munka megterheli a vénákat.

You May Also Like

More From Author