Az öntöző karbantartás rendszeresen elvégzendő

3 min read

Még a leginkább körültekintően összeállított, telepített és minőségi elemekből álló öntözőrendszerek is idővel meghibásodhatnak. Az öntöző karbantartás állandó kell legyen, de lehet időnként egyedi is. Ez a feladat nem kerül sokba, viszont megakadályozza a nagyobb hibák előfordulását, éppen ezért nem szabad elhanyagolni az elvégzését, még akkor sem, ha látszólag tökéletesen funkcionál a hálózat. Egy részük elvégezhető házilag is. A szezonális öntöző karbantartás tavasszal és késő ősszel aktuális, mindössze évente kétszer van rá szükség.

A tavaszi beüzemelésénél nincs túl sok tennivaló, mindössze újra nyomás alá kell helyezni a rendszert, be kell kapcsolni a szivattyús gépészetet és a zónákat egyesével el kell indítani és ellenőrizni, hogy minden rendben működik-e. A szűrő ellenőrzése igen fontos. A téli kompresszoros kifúvatás, vagyis az öntöző karbantartás kihagyhatatlan, mivel a fagy igen nagy károkat okozna, amennyiben víz maradna a csövekben, csatlakozókban és szórófejekben.

Az öntözéstechnikai bolt szaktanácsadással is áll vásárlók rendelkezésére

Számos webshop áll az érdeklődők rendelkezésére, hatalmas és széles kínálattal. Hasonló jellegű a vizontokbt.hu is, de ez nem webáruház, hanem valódi öntözéstechnikai bolt, ahol fontosnak tartják a webhelyet működtető vállalatnál, hogy megmaradjon a vásárlókkal való személyes kontaktus. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az öntözéstechnikai bolt szakértő munkatársai szívesen segítenek a komplett rendszerek kiépítésekor, de néhány apró alkatrész megvásárlásakor is.

Az öntözéstechnikai választék igen széles és folyamatosan feltöltve van. A szaküzlet többféle szolgáltatással is a vásárlói segítségére áll, mint például az alkatrészek és a szivattyús gépészetek értékesítése, a viszonteladók kiszolgálása, a főbb alkatrészek összeszerelésének bemutatása, kertterv készítése és díjmentes szakmai tanácsadás. Az öntözéstechnikai bolt kizárólag minőségi termékeket forgalmaz, olyan elismert gyártóktól, mint amilyen a Rain-Bird, a Hunter, a Toro, a Pedrollo és az Irritrol.

You May Also Like

More From Author