A hajhullás pajzsmirigy zavar következménye is lehet

3 min read

Kezd vékonyabbnak tűnni a hajad a megszokottnál? A férfiaknál és a nőknél is gyakori, hogy életük bizonyos pontján valamilyen mértékű hajvesztést tapasztalnak. Ez bizonyos betegségek következtében is előfordulhat. A hajhullás pajzsmirigy működés rendellenességek miatt is jelentkezhet. Például, ha a pajzsmirigy alul- vagy túlműködik, lehetséges, hogy ez hozzájárul a hajvesztéshez. A pajzsmirigy betegségből eredő hajhullás súlyossága változó lehet és az enyhe diffúz elvékonyodástól a fejbőrön lévő haj szinte teljes elvesztéséig terjedhet.

Mivel ez a szerv létfontosságú szerepet játszik számos testi funkció szabályozásában, a hormonok, például a trijódtironin (T3) és a tetrajódtironin (T4) termelésének bármilyen zavara számos fontos testi folyamatokat befolyásolhat. Ebbe beletartozik a haj egészséges növekedése is. Ha a pajzsmirigy működése károsodik, előfordulhat, hogy a haj nem nő olyan gyorsan, mint normál esetben. A hajhullás pajzsmirigy rendellenesség okozta megállításában és az új, egészséges haj növekedésében segíthetnek a VARGA készítmények.

Tárjuk fel a női hajhullás okait!

Számos probléma vezethet a haj elvékonyodásához. A női hajhullás okai lehetnek kívülről jövők, mint például bizonyos gyógyszerek szedése, a hajat túlságosan feszesre húzó frizurák viselése, de akár egy stresszes esemény, mint például műtét. Más esetekben a hajvesztést valamilyen, a szervezetben zajló folyamatok váltják ki, például pajzsmirigyprobléma, hormonális változás vagy gyulladás, de genetikai eredetűek is.

Ezek között a leggyakoribb az androgén alopécia, de a változókor során bekövetkező hormonális változások is előidézhetik. Az egyéb okok közé tartozik a káros hajápoló termékek, illetve az olyan eszközöké, mint a hajszárító és más melegítő készülék. Az állapot megszüntetése a kiváltó októl függ. Sokszor egyszerűen a hajhullást kiváltó egészségügyi állapot kezelése is elegendő ahhoz, hogy a haj újra kinőjön. Más esetekben a női hajhullás okainak megszüntetéséhez a VARGA hajnövesztő készítmények használata szükséges.

You May Also Like

More From Author