A champagne ismert elkészítési módja

Ha ünneplésről van szó, legyen bármilyen alkalom, egyszerűen nem hiányozhat a pezsgő, amelyiknek a koccintásával kezdődik el igazán csak a szórakozás. A champagne számtalan módon készülhet. Az elkészítési módok közé sorolható az úgynevezett méthode traditionelle, a magnum palackos, a tankban erjesztés és a méthode rurale eljárás.

champagne
champagne

A legelterjedtebb az első, amelyiknek az útján készülnek azok a palackban erjesztett és érlelt champagne változatok, amelyeknél a tirázslikőr cukortartalmának másodlagos erjesztése ugyanazon palackon belül zajlik le.

Ezt pedig azt jelenti, hogy a champagne így ugyanabban a palackban kerül kereskedelmi forgalomba, mint amelyikben készítették. Ilyen eljárással készülnek a hazánkban nagyon kedvelt Törley felső kategóriás italai, valamint a szintén neves és elismert Francois nedűk. A champagne megannyi fajtája megvásárolható az idrinks.hu internetes shop oldalán, ahol beszerezhető még a cognac, fehér rum, vermut, whiskey, zsindelyes pálinka és abszint is. Sokan azért vásárolnak itt, mert adott a magas nívó és a jutányos ár is.

You May Also Like

More From Author