Szeglemezes tetőfedés újabb őrület?

Építőipar területén az újítás és az új technológiák bevezetés folyamatosan jelen van. A szeglemezes tetőfedés napjaink újabb őrületét jelenti, vagy mégsem? Ebben a cikkben próbáljuk a laikus olvasóval is megismertetni, hogy tulajdonképpen mit is jelent a szeglemezes tetőfedés. A szeglemez egy olyan acéldarab, amit úgy sajtolnak meg, hogy rengeteg apró kis acéltüskét hajtanak ki a felületéből, így gyakorlatilag egy fésűhöz, vagy sündisznóhoz hasonló eszközt gyártanak le, aminek a feladata a tetőelemek egymáshoz rögzítése.

Szeglemezes tetőfedésA szeglemezes tető szerkezetének összeállítása gyors és egyszerű módszerrel történik, mivel a szeglemezek segítségével hihetetlenül gyorsan és hatékonyan lehet a faanyagokat egymáshoz rögzíteni.

A szeglemezes tetőfedés tehát gyors és hatékony kivitelezéssel történik, ugyanakkor az ilyen szerkezetű tetőknek nagyon nagy a teherbírása, a betoncserepeket is simán megbírja. A szeglemezes tetőfedés munkálata tulajdonképpen a tervezéssel kezdődik, amikor is a megrendelő leül a tervezővel és együtt kitalálják, hogy az adott esetre melyik szeglemezes tető lesz a legideálisabb. Az egésznek a lényege az, hogy már a ház tervezése során érdemes eldönteni, hogy szeglemezes tetőt akarunk-e vagy sem? Ha igen, akkor a tervezést is úgy kell folytatni, hogy minél jobban kiaknázzuk a szeglemezes tetőszerkezet előnyeit. Ha időközben akarunk ilyen tetőre váltani az sem gond, hiszen utólag is átállhatunk ilyen tetőre, de akkor jó eséllyel nem nyerünk annyit, mint lehetne. Ajánlott tehát a házépítés kezdetén időt fordítani a tetőszerkezet kialakítására.

You May Also Like

More From Author