Mikor esedékes az öntözőrendszer karbantartás?

3 min read

A locsolóberendezés sokáig kifogástalanul végzi majd a dolgát abban az esetben, ha nem lesz elhanyagolva. Az öntözőrendszer karbantartás elmulasztása, illetve helytelen elvégzése a meghibásodások 50 % felelős. Nem feltétlenül szükséges szakemberhez fordulni, hiszen ha rendelkezik hozzá a megfelelő berendezéssel, akkor saját kezűleg is elvégezheti a munkálatokat. Két alapvető feladat létezik, amire évente időt kell szakítani. Az első a tavaszi üzembe helyezés, a másik pedig nem más, mint a kompresszoros kifúvatás.

Amennyiben a téliesítés tökéletesen lett kivitelezve, akkor tavasszal egyszerű lesz a beindítása. Az öntözőrendszer karbantartás nem bonyolult feladat. Nem szükséges cseppmentesre fújni a szerkezetet, hiszen csak a jég tágulásának feszültségét kell elkerülni. Akkor ér véget a fúvatás, ha már csak vízfüst, vízpermet jön a szórófejekből. A kompresszor a puffer tartályba sűrített levegőt juttat, ezáltal történik a víztelenítés. Tehát az imént felsoroltak az öntözőrendszer karbantartás legfontosabb lépései.

Az öntözőrendszer kiválóan funkcionál

Manapság már ez a fantasztikus berendezés szinte minden olyan birtokon megtalálható, ahol zöldövezet van. Az öntözőrendszer népszerűsége hosszú évek óta töretlen. Az automatizált változat teljesen leveszi a locsolás terhét a válláról. A telepítést követően semmi más dolga nem lesz, mint beprogramozni a vezérlőegységet az Ön által meghatározott időpontra és gyönyörködni abban, hogy a növényzet fejlődik. Esztétikailag nem csúfítja el a kertet, hiszen szinte észrevehetetlenül bújik meg a föld alatt.

Kizárólag a locsolás idejére emelkednek ki a szórófejek a talajból. Az öntözőrendszer segítségével egyes növénycsoportokat, a sziklakertet és a gyepet külön zónákra csoportosíthatja, ebből kifolyólag az eltérő vízigények nem jelentenek gondot a locsolásban. A beszerzésével, illetve kivitelezésével kipipálhatja a legtöbb időt igénylő, rendszeresen végzendő munkák egyikét a kertben. Az öntözőrendszer tervezése nagyon fontos dolog, hiszen az adott területhez kell igazítani. Ha szakember végzi a feladatot, akkor elkerülheti a buktatókat.

You May Also Like

More From Author