Készíts otthon forró csokit!

Forró csoki
Forró csoki

A hűvös idő beköszöntével a vendéglátóhelyeken sokan fogyasztanak előszeretettel ínycsiklandozó forró csokit. De miért ne készíthetnénk el otthon a kedvenc forró csokinkat? Nincs jobb egy hétvégi lazulós reggel egy finom forró csokinál, amit a kényelmes kanapénkon takaróba bújva elfogyasztani a könyvolvasás mellett. Vagy csak egyszerűen lecserélni a szokásos reggeli kávénkat a rohanós hétköznapokon a kedvenc forró csokinkra. Ez érthető, hiszen egy jó minőségű forró csoki legalább olyan intenzív hatással van a testre és lélekre, mint egy erős kávé.
Az emberiség már több száz éve fogyasztja a folyékony csokoládét. Európában először a kakaó vált ismertté, majd az újabb kísérletezések vezettek a finom forró csoki elterjedéséhez. A forró csoki alapanyaga a közkedvelt, jó minőségű és magas kakaótartalmú csokoládé. Ha otthon készítjük a forró csokit, szükségünk lesz prémium minőségű csokoládéra, tejre vagy tejszínre, különböző ízesítésű cukrokra, egyéb fűszerekre, esetleg ízfokozókra.

A mai kor emberének az előre elkészített forró csoki alapok megkönnyítik az elkészítést. Egy rohanós reggeleken sokkal gyorsabb az előre elkészített tasak tartalmát összedolgozni és elfogyasztani, ráadásul mindig olyan ízesítésű forró csokit ihatunk, amilyet éppen megkívánunk.
Az Ízesmix kínálatában minden megtalálható, ami egy tökéletes forró csoki elkészítéséhez szükséges. Mindössze annyi dolgunk van, hogy az alapport a megfelelő folyadékkal összekeverjük, melegítsük és máris kész. Az Ízesmix kínálatában a klasszikus ízektől kedve, a banánon át a mézeskalácsig számos íz megtalálható. Bármilyen szezonban fogyaszthatjuk, hiszen minden évszakra megtalálható az éppen jellemző ízvilág.

You May Also Like

More From Author