Hogyan válasszuk ki a gyerek bicikli méretét?

3 min read

A kerékpár az a bizonyos ajándék, amit generációk óta a legjobban várunk. A gyerek bicikli a sportolással és a szabadban való mozgással való ismerkedésnek az egyszerű módja, és olyan fontos értékeket közvetít, mint a függetlenség, az önbecsülés és az erőfeszítés. A megfelelő gyerek bicikli kiválasztásakor a legfontosabb tényezők a következők: a kerékpár mérete és típusa, a gyermek tanulási szakaszának vagy rendeltetésének megfelelően.

A gyerekbiciklik esetében a méretet a kerék határozza meg, így választhatunk a 10, 12, 14, 16, 16, 18, 20 és 24 colos biciklik közül, míg egyes márkák akár 26 colig is elmennek a gyermek vagy ifjúsági felhasználóknak szánt bringák esetében. Célszerű a megfelelő kerékpárméretet minden gyermeknek a magasság és nem az életkor alapján kiválasztani, mivel a fejlődésében és növekedésében különbségek lehetnek. A fiatalok nem szoktak egyformák lenni, mindig lesznek vékonyabbak, alacsonyabbak és magasabbak is. Szerencsére minden szülő könnyen el tudja dönteni, hogy milyen gyerek bicikli szükséges.

A gyerek mellé válasszunk női trekking kerékpárt is!

Ha pedig tudjuk, hogy melyik való a legkisebbeknek, akkor érdemes a család többi tagjának is választani. A női trekking kerékpár nemcsak a túrákon jön jól, hanem a közös kirándulásokon is. Amikor kétkerekűt ajándékozunk valakinek, akkor jó előre tájékozódni arról, hogy a család többi tagja mennyire szeret tekerni. Biztosak lehetünk benne, hogy 10 éves kor körül nem vicces a magányos biciklizés, bizony a szülőre is szükség lesz.

Innentől kezdve a női trekking kerékpár egészen új célt szolgál, mivel a legkisebbeknek az elvárásait követi. Nincs annál jobb, mint amikor az egész család kirándulhat, a szülőknek pedig nem fájdul meg egyetlen porcikájuk sem. A közös biciklizés mindig összehozza a családot, arról nem is beszélve, hogy mennyire egészséges sportnak számít. Ne hagyjuk, hogy mindenki a tévé előtt töltse a napjait, inkább szervezzünk közös kirándulásokat! A női trekking kerékpár nagyszerű segítőként szolgál, hosszabb és rövidebb utakra egyaránt.

You May Also Like

More From Author