A borászok tudják leginkább, hogy a minőségi bor titka a jó bortartály. Napjainkban bortartály eladó szinte minden típusban és mennyiségben megtalálható, azonban kell tudni az egyes típusok pro és kontra érveit. A bortartály eladó kategóriában találkozunk a hagyományos fahordókkal, viszont egyre inkább a fém és műanyag változatok is megtalálhatóak a piacokon. A fahordókkal kapcsolatban tudni kell, hogy a fahordók porózus szerkezete miatt a benne tárolt bor egyrészt párolog, másrészt folyamatos oxidációs hatásnak van kitéve.
A fahordók alkalmazásakor figyelembe kell venni az igen jelentős karbantartási igényt, valamint a korlátozott élettartamot. A fahordók külső felületének rendszeres kezelése sok előmunkás felhasználással jár, valamint a hordómosás és fertőtlenítés is az alapvető kezelési munkák közé tartozik. A havonta történő kénezéssel a hordók belső felülete egészségesen tartható. A műanyag edények és eszközök borászati alkalmazása a szürettől a kész borok tárolásáig előfordul és elterjedt, viszont a különböző műanyagok jelentős eltéréseket mutatnak a borászati alkalmazhatóság szempontjából. Elsőként említhető az üvegszállal erősített poliészter tartályok, melyekből még a 70-es években több hazai nagyüzem vásárolt jelentős mennyiséget és szabad térben kialakított erjesztő és kezelő tartályként alkalmazták ezeket. A legmegbízhatóbb műanyag tartályok polipropilénből készülnek, amely jól alakítható, hegeszthető, hőtűrése is megfelelő, mivel 100 – 120 C-os hőhatást is kibír. A bortartály eladó változatai között igyekezzünk minőségi és tartós edényt választani.