A reklámajándék célközönsége

A kisebb-nagyobb cégek, vállalkozások minden elképzelhető módszert igyekeznek bevetni, hogy társadalmi beágyazódottságuk minél nagyobb legyen, hiszen a széles körű ismertség egyben potenciális üzletfeleket is jelent.

Egy hatékony, ugyanakkor nem túlságosan költséges marketing módszer, ami egyúttal az adott cég személyzeti politikájának is szerves része lehet, a reklámajándék.

ajandek

De ki, pontosabban kik is a reklámajándék potenciális célközönsége(i)?

Erre a kérdésre válaszként legalább három csoportot lehet megnevezni, amelyek nagyjából azonos súllyal esnek latba egy cég üzletpolitikájában.

Az első célcsoport, a kollégák, alkalmazottak közössége. Itt a reklámajándék a cég odafigyelését szimbolizálja dolgozói irányába, egyfajta szimbolikus hála és köszönet tárgyiasulása. Az ajándék az illető kolléga az adott cégnél töltött munkaideje és funkciója függvényében természetesen más és más, nem ugyanazt kapja egy 25 éve a cégnél dolgozó felső vezető, mint egy kezdő, de eredményeket már felmutató munkatárs.

A második célcsoport a már meglevő üzletfelek, üzleti partnerek csoportja. Itt a kapcsolatok megerősítése, a meglevő üzleti kötelékek értékelése, fontosságuk kihangsúlyozása a cél, ezért a reklámajándék lehetőleg egyedi, értékes és elegáns kell legyen, főleg ha a megajándékozni szándékozott üzleti partner maga is felső vezető, cégtulajdonos, vagy más a jövőbeni kapcsolatok szempontjából fontos személy. Az ajándék kiválasztásánál ez esetben is fontos a diplomáciai érzék, és a jó ízlés.

A harmadik fontos célcsoport pedig nem más, mint a jövőbeli potenciális ügyfelek, üzleti partnerek csoportja, hisz egy cég célja a fejlődés, terjeszkedés, a lehetséges partnerek megszólítása által. Ebben az esetben nem árt egy minél alaposabb piackutatás elvégzése, hiszen más és más reklámajándék szükséges egy már meglevő vásárlói csoport számára, mondjuk egy új termék megismertetése céljából, vagy egy adott termék bevezetése esetén egy friss célcsoport részére.

Bővebben erről a témáról, a sales promotion lehetőségeiről, az 100reklámajándék.hu oldalon tájékozódhat, ahol ajánlatot is kérhet!

You May Also Like

More From Author