A kenyerek rút kiskacsája

Nem is olyan régen, még a tönkölybúza mostohagyermek volt a gabonák között, hiszen kemény héja miatt nem nagyon kedvelték az élelmiszeriparban.
De az idők változnak és a kutatások bebizonyították, hogy ez a fekete kiskacsa valójában minden gabona legegészségesebbike, így mára előkelő szerepet kapott az egészséges életmódot folytatók asztalán.
A teljes kiőrlésű tönköly kenyér nagyon gazdag vitaminokban és egyéb fontos tápanyagokban, ráadásul a gluténtartalma is elenyésző, így sok esetben azok is fogyaszthatják, akik gluténmentes diétán vannak, legyen az ok ételallergia, vagy Candida probléma.
A teljes kiőrlésű tönkölykenyér ráadásul nagyon kellemes ízű is, hiszen a tönkölybúzának van egy finom, édeskés, gesztenyére emlékeztető íze, mely a belőle készült ételekben is érezhető marad, így egy semmivel nem összehasonlítható, finom kenyeret készíthetünk belőle.
Talán csak egyetlen dolog van, mely miatt a mai napig nem vette át az uralmat minden kenyerek felett, ez pedig az, hogy a teljes kiőrlésű tönköly kenyér ugyan finom és egészséges, sajnos a tönkölybúza héjának keménysége miatt állaga nem olyan puha és omlós, mint a búzakenyereké. De ez az egyetlen, mely hátráltatja előrehaladását.
Amennyiben ön is szeretné kipróbálni, hogy milyen is egy igazán finom teljes kiőrlésű tönköly kenyér, rendeljen a honlapunkon, nem fog csalódni!

You May Also Like

More From Author